top of page

Het hoekje van de genealogen


Bij de bronnen van de genealoog nemen de registers van de burgerlijke stand en de parochieregisters een belangrijke plaats in. We zijn in België al een heel eind gevorderd met de ontsluiting van deze bronnen. Zowat alle parochieregisters vind je terug op het internet. De registers van de burgerlijke stand staan er meestal op tot ± 1910. Hiervoor kun je terecht op https://search.arch.be of https://www.familysearch.org.
 
Vroeger kon je geen akten inzien die minder dan 100 jaar oud waren. Een wet heeft dit veranderd tot 100 jaar voor geboorten, 75 jaar voor huwelijken en 50 jaar voor overlijdens. De beschikbare websites hebben hun gegevens echter nog niet aangepast. Sommige steden en gemeenten (Brugge, Gent, Evergem, ...) hebben hun eigen website met daarop de meest recente akten.
 
Sente wou niet achterblijven! Vanaf nu staan de openbare akten die niet beschikbaar zijn op de site van het Rijksarchief of die van de Mormonen, op de site van 't Sents archief.
 
Hartelijk dank aan Denis Noë (https://mijnplatteland.com) voor het gebruik van zijn A3 scanner.  Heel speciale dank aan Marie Antoinette Matthys die alle akten door de scanner gesleurd heeft.

Ga naar de gewenste deelgemeente:

1) Sint-Jan-in-Eremo: www.tsentsarchief.com/sint-jan-in-eremo

2) Sint-Laureins: www.tsentsarchief.com/sint-laureins

3) Sint-Margriete: www.tsentsarchief.com/sint-margriete

4) Waterland-Oudeman: www.tsentsarchief.com/waterland-oudeman

5) Watervliet: www.tsentsarchief.com/watervliet

bottom of page