Tsentsarchief

familiearchief.jpg

Help ons om 't Sents Archief uit te bouwen!

In 't archief krijgen we niet alleen vragen over geboorten, huwelijken en overlijdens. Soms zoekt men ook oude foto's of wil men weten wanneer een bepaalde vereniging ooit van start ging. Daarom heeft onze archivaris, ijverig als hij is, het plan opgevat om 't archief uit te bouwen tot een echt heemkundig archief, waar belangrijke, maar ook alledaagse gebeurtenissen uit het Sents verleden kunnen opgespoord worden. Hij heeft daar wel jouw hulp voor nodig.

Oude foto's, documenten, bidprentjes, familiegeschiedenissen (zelfs met de hand geschreven), heemkundige tijdschriften, ... Ze liggen soms jarenlang stof te vergaren en op een goede dag, bij de lenteschoonmaak, gooi je ze weg. Doe het niet! Breng ze naar het archief! Of geef een seintje aan onze archivaris en hij komt er je van verlossen. Jouw documenten zullen liefdevol worden opgenomen in het gemeentelijk archief. De toekomstige Sentenaars zullen er je dankbaar voor zijn.

Je wilt wel 't archief helpen uitbouwen maar je wilt je foto's, dia's en documenten toch liever niet kwijt? Geen probleem, onze archivaris scant ze in en je krijgt ze ongeschonden terug.

Oproep aan verenigingen.

Verenigingen die hun verleden in de toekomst veilig willen stellen kunnen (een kopie van) hun archief onderbrengen in het gemeentelijk archief. Zo gaat het zeker niet verloren! Ooit komt er een x-jarige reünie of een jubileum, en wie weet dan nog hoe het allemaal begon! In 't archief worden uw documenten veilig bewaard en zijn ze te allen tijde te raadplegen. Heb je geen archief maar weet je nog alles van het ontstaan van uw vereniging? Schrijf zelf de geschiedenis! Wij bewaren ze voor u. 

stapel_dossiers_02.jpg